Oferta BONPETSYS Rotronic este Certificat ISO9001:2015 0723 618 842
Sistem BONPETSYS
Va oferim REDUCERE de 10%
daca gasiti o alta OFERTA mai buna,

comparativ cu cea mai buna oferta de Sistem
cu Clase de incendiu A , F , E si durata utilizare 10 ANI
   
Proiectare Sistem antiincendiu BONPETSYS (N fiole)
GHID Juridic - Cine RASPUNDE de incendiu ?
SANCTIUNI PSI
 
BONPETSYS & bonpetsys.ro sunt marca inregistrata la O.S.I.M. Toate informatiile publicate pe acest sait sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, titularul drepturilor protejate este Rotronic.
 
Sistem antiincendiu BONPETSYS (N fiole)
Sistemul antiincendiu BONPETSYS (N fiole) se compune din N fiole cu gaz inert amplasate in zone de risc in functie de Clasa de incendiu A , F , E* a fiecarei zone, marimea produselor combustibile si conditiile specifice ale incintei protejate. Sistemul BONPETSYS se vinde cu Proiect si Montaj incluse.
Avantaje
JOS
• Clasa de incendiu A , F , E*
• Garantia si durata de utilizare 10 ANI
Montajul se face de firma specializata
• Nu necesita tevi si butelii sub presiune
• Nu necesita generator de curent si UPS
• Nu necesita un test de functionare anual
• Nu necesita test de etanseitate al camerei
• Nu necesita Contract de mentenanta lunara
Declansarea se face cand temperatura locala din zona protejata depaseste 80°C.
Stingerea focului se realizeaza prin inundarea locala cu gaze inerte a zonelor protejate. Functionarea nu depinde de alimentarea cu energie electrica.
Gazele inerte expulzate produc trei actiuni: racire, stingere si protectie la reaprindere. Gazele expulzate (N2, CO2, NH3, etc) nu sunt toxice sau corozive si nu afecteaza functionarea Echipamentelor electrice.
Riscul de declansare accidentala, la temperaturi mai mici de 60°C, nu exista ca in cazul altor sisteme care au acest risc, deoarece depind de senzori si centrala de incendiu care pot genera erori de functionare.
Riscul de nedeclansare in caz de incendiu nu exista ca in cazul altor sisteme care depind pentru a functiona de o presiune minima in instalatie si de alimentarea cu curent electric (generator si UPS).
 
Pretul Sistemului antiincendiu BONPETSYS (N fiole) cu Proiect si Montaj incluse se calculeaza in functie de Nr. de fiole din incinta protejata, Proiect de instalare si montaj. Montajul se calculeaza in functie de materialele utilizate, transport, cazare si diurna.
Pentru oferta in format PDF apasa OFERTA
Obs: Nu vindem dispozitive antiincendiu la bucată, ci doar Sisteme antiincendiu BONPETSYS (N fiole) cu Proiect si Montaj incluse, conform Normativelor in vigoare. Utilizarea de dispozitive achizitionate la bucată si montarea lor de persoane neautorizate, fara Proiect, este RĂSPUNDEREA Dvs !
Proiectul Sistemului BONPETSYS (N fiole) se poate face Legal doar de producatorul sistemului, firma Rotronic, titularul marcii inregistrate la O.S.I.M. Proiectul pentru aceste tipuri de Sistem antiincendiu NU se poate face de o firma de instalatii sau de un arhitect, ca la instalatiile din domeniul reglementat.
PORTOFOLIU
  Sistemul antiincendiu BONPETSYS (N fiole) a primit aviz / autorizare I.G.S.U la toti clientii nostri, pentru:  
 
Cameră SERVEREPAYPOINT, RomCard, ALTEX, MEGA IMAGE, Carrefour, BRD, ProCredit Bank, Patria Bank, ANCOM - Autoritatea Nationala pt Reglementare in Comunicatii, APIA - Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, ARR - Autoritatea Rutiera Romana, STRABAG, ENDAVA, DEUTEK, Turnul de control al Aeroportului "Stefan cel Mare" din Suceava, Pragmatic Play, ADIENT Jimbolia, DITL Sector 3, etc.
 
ARHIVĂ • CORA Bratianu Constanta, Autoritatea Rutiera Romana, Ministerul Transporturilor, etc.
 
HOTĂCarrefour, CORA, OroToro, KFC, Pizza Hut, Paul, Spartan, Calif, Wu Xing, Dinner Food, Pizza 21, Nord See, TrickSHOT, etc din Mega Mall, Park Lake, Promenada, AFI Palace Cotroceni, Auchan Titan, Sun Plaza, City Park Constanta, Polus Center Cluj, Shopping City Deva, Shopping City Sibiu, Atrium Mall Arad, Roman Value Center, Zalau Value Centre, etc, Hotel RAMADA Rm Valcea, Hotel Sport Poiana Brasov, Hard Rock Cafe, Club Control, Aristocrat Events Hall, Pirelli Tyres Romania, etc.
Proiectare Sistem antiincendiu BONPETSYS (N fiole)
 
Proiectarea Sistemului antiincendiu BONPETSYS (N fiole) presupune evaluarea de o persoana autorizată a zonelor de risc, a marimii produselor combustibile si a amplasarii acestora in incinta, prin urmare, pentru a va face o oferta avem nevoie de:
 
• pentru Camera servere:
- Dimensiunea camerei, nr de Rack-uri, TE si A/C
- Poze cu Rack-urile, TE, splitere de A/C din camera
 
• pentru Camera tezaur / arhivă:
- Dimensiunea camerei si pozitionarea rafturilor
- Poze cu tipurile de raft din camera
 
• pentru Tablou electric:
- Dimensiunea si compartimentarea TE
- Poze cu evidentierea compartimentarii TE
 
• pentru Hotă profesională:
- Dimensiunea hotei si a aparatelor de gatit (L x l)
- Poze de ansamblu cu hota si aparatele de gatit
 
Pretul Sistemului antiincendiu BONPETSYS (N fiole) cu Proiect si Montaj incluse se calculeaza in functie de Nr. de fiole din incinta protejata, Proiect de instalare si montaj. Montajul se calculeaza in functie de materialele utilizate, transport, cazare si diurna.
Pentru oferta in format PDF apasa OFERTA
Obs: Nu vindem dispozitive antiincendiu la bucată, ci doar Sisteme antiincendiu BONPETSYS (N fiole) cu Proiect si Montaj incluse, conform Normativelor in vigoare. Utilizarea de dispozitive achizitionate la bucată si montarea lor de persoane neautorizate, fara Proiect, este RĂSPUNDEREA Dvs !
Proiectul Sistemului BONPETSYS (N fiole) se poate face Legal doar de producatorul sistemului, firma Rotronic, titularul marcii inregistrate la O.S.I.M. Proiectul pentru aceste tipuri de Sistem antiincendiu NU se poate face de o firma de instalatii sau de un arhitect, ca la instalatiile din domeniul reglementat.
Functionare Sistem BONPETSYS (N fiole)
 
Functionare: cand temperatura locala depaseste 80°C, substanta activa din fiola se transforma in gaze inerte (N2, CO2, NH3, Silicat Alumina, etc), sparge fiola si stinge focul in circa 5-10 sec.
 
Stingerea focului se bazeaza pe inundarea locala, cu gaze inerte, a zonelor protejate. Gazele expulzate produc trei actiuni: racire, stingere si protectie la reaprindere. Gazele expulzate nu sunt toxice sau corozive si nu afecteaza Echipamentele electrice.
 
Sistem BONPETSYS Sistem BONPETSYS Sistem BONPETSYS
 
Este foarte important de mentionat ca aceste fiole se declanseaza pe rand, in functie de temperatura locala, si nu toate simultan. Este important ca aceste fiole sa fie amplasate in zonele cu risc de incendiu astfel incat sa capteze cat mai repede caldura degajata si sa se declanseze cat mai rapid, de la aparitia inceputului de incendiu, pentru a limita propagarea focului in camera protejata sau in exterior.
 
GHID Juridic - Cine RASPUNDE in caz de incendiu ?
 
 
De ce este foarte important să achizitionati un Sistem antiincendiu BONPETSYS (N fiole) cu Proiect si Montaj incluse, iar receptia acestuia să o faceti in baza Procesului Verbal de Receptie ?
Asa este Legal, conform Normativului P118/2-2013 si este esential in cazul RĂSPUNDERII in caz de incendiu. Conform prevederilor din Legea 10/1995, vanzarea unui Sistem antiincendiu BONPETSYS (N fiole) implică răspunderea Proiectantului.
 
RĂSPUNDEREA in caz de incendiu este cel mai important aspect cand aveti de ales intre diverse variante de stingere, mai ales cand poate fi vorba de pierderi de vieti omenesti si pagube de milioane.
 
De exemplu, in cazul Hotelor profesionale, legislatia si Normativele in vigoare stabilesc că acestea trebuie prevăzute cu Sistem / Instalatie de stingere, autorizate pentru Clasele de incendiu A , F , E*. Acelasi lucru este valabil cu atat mai mult pentru Camera servere, Camera tezaur si Arhiva.
 
Legal, montajul Sistemului BONPETSYS (N fiole) se poate face doar pe baza Proiectului de o firma specializata iar receptia acestuia se face pe baza Procesului Verbal de Receptie.
 
Pe internet găsiti diverse dispozitive de stingere, atractive ca pret. Firmele care vand dispozitive la bucată, ca pe stingatoare, nu vă dau un Proiect de instalare si nici nu vă oferă asistentă la montaj, prin urmare, in caz de incendiu au doar RĂSPUNDEREA asociată Garantiei, exact ca la stingatoare !
 
Sistem BONPETSYS Este o mare diferentă intre
RĂSPUNDEREA
in caz de incendiu si
Garantia de functionare a dispozitivelor.
 
Garantia dispozitivelor se refera strict la faptul se declansează la o anumită temperatură, nu si la faptul ca vor stinge focul indiferent de numarul si modul de amplasare al acestora.
 
De exemplu, unele persoane, invocand un buget redus, doresc sa achizitioneze un singur dispozitiv de stingere pentru o Hotă de 4 x 2 metri, fără Proiect si montaj autorizat. Aceste persoane nu inteleg că in acest fel pun vietile oamenilor in pericol si nu realizeaza gravitatea si consecintele acestui fapt !
 
Fără Proiect si montaj autorizat nu puteti demonstra legal, in cazul unui incendiu, că dispozitivele au fost amplasate in mod corect la Hotă / Camera servere / Arhiva, conform Proiectului si Legislatiei in vigoare.
 
După cum stiti, in cazul unui incendiu nu scăpati de raspundere dacă invocati necunoasterea Legislatiei si nici nu puteti invoca vinovătia altor persoane (de exemplu, că asa v-a spus vanzatorul) sau a I.G.S.U,... RĂSPUNDEREA este doar a Dvs atunci cand nu aveti Proiect si montaj autorizat !
 
Unele persoane cred eronat că dacă achizitionează dispozitive la bucată (ca pe stingatoare) care sunt in Lista Produselor Certificate a I.G.S.U, asta inseamnă că firma care le-a vandut acele dispozitive are si o răspundere in caz de incendiu. Nu este asa !
 
Firmele care vand dispozitive la bucată au doar răspunderea asociată Garantiei, ca la stingatoare. In cazul unui incendiu, RĂSPUNDEREA va fi doar a cumparatorului, acesta punand viata oamenilor in pericol fără sa realizeze gravitatea acestui fapt !
 
Este posibil sa vi se spună că in cazul Hotelor / Camera Servere / Arhiva, nu aveti nevoie de Proiect si de montaj autorizat, ca la stingătoare, desi este contrar prevederilor legale. Doar firmele interesate sa vandă dispozitive la bucată fără să-si asume nicio răspundere in caz de incendiu, vă pot spune asta, precum si unele persoane total "dezinteresate" de viitorul Dvs ...
 
SISTEMUL antiincendiu BONPETSYS (N fiole)
cu Proiect si Montaj incluse este varianta corectă.
 
RĂSPUNDEREA in caz de incendiu este infinit
MAI IMPORTANTĂ decat autorizatia IGSU !
Va reamintim ca in Dosarul Colectiv Piedone a fost condamnat 8 ani si 6 luni inchisoare, Patronii clubului, 11 ani si 8 luni, Administratorul firmei de artificii, 12 ani si 8 luni, Pirotehnistii 9 ani si 8 luni, Pompierii, 9 ani si 2 luni, Angajatele Primariei, 7 ani si respectiv 3 ani. Daunele morale depasesc 42.000.000 Euro
În motivarea sentinţei, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti arată că „tragedia de la Clubul Colectiv e rezultatulunei activităţi infracţionale în lanţ, în raport cu un cadru legislativ care - chiar dacă nu era perfect - oferea instrumente previzibile/predictibile de evitare, pentru un cetăţean cu o cultură medie”.
„Atitudinea subiectivă a inculpatilor nu rezidă în lipsa unei educații juridice, ci în lăcomie, iresponsabilitate și ignoranță a legii. Inculpaţii ... au adoptat o atitudine de negare, invocând pretinsa vinovăţie a altor coinculpaţi, a altor persoane, a unor autorităţi a statului”, se mai arată în motivare.
 
SANCTIUNI PSI
 
 
Extras din Legea nr 170/2015:
10. La articolul 44, punctul V se modifica si va avea urmatorul cuprins:
V. cu amenda de la 20.000 lei la 50.000 lei:
b) punerea in functiune a constructiilor si amenajarilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrari de modificare si/sau s-a schimbat destinatia acestora, fara obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu;

11. La articolul 44, dupa punctul V se introduce un nou punct, punctul VI, cu urmatorul cuprins:
VI. cu amenda de la 30.000 lei la 100.000 lei si oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor, ca sanctiune contraventionala complementara, pentru incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu in ceea ce priveste periclitarea vietii ocupantilor si fortelor de interventie, neasigurarea stabilitatii elementelor portante, respectiv a limitarii propagarii focului si fumului in interiorul edificiului si la vecinatati
...
CONTACT
 
ROTRONIC IMPEX S.R.L
Certificat ISO 9001:2015
Rotronic este Certificat ISO9001:2015  
J40/4929/1993 , C.U.I RO3885705
RO41 PIRB 4219 7000 5000 1000
FIRST Bank SA - Ag Dristor
RO14 TREZ 7035 069X XX00 2443
TREZORERIA Sector 3
Rotronic  
 
SUS
BUCURESTI 3 , Str Răcari Nr 61 , Bl 30 , Et 5 , Ap 29
 
cornel@rotronic.ro / contact@bonpetsys.ro
 
0744 817 218 , 0723 618 842
 
Luni - Vineri 9.30 - 17.30

Va rugam, cititi informatiile din sait inainte de a suna !
Pentru oferta in format PDF apasa OFERTA
© 2021 Rotronic